Múlt hét végén kedvet kaptam kalácsot sütni – viszont mint kiderült, olyan kevés cukrot tettem bele, hogy kenyérként fogyott el. Ma viszont olyannyira sikerült, hogy már az első adagból csak két falat jutott - így már sül is a második. Íme a recept.
enni-inni
Boobaa, 2009-11-12
Boobaa, 2006-08-21
A szabolcsi földvár után - ha már idáig eljöttünk felkiáltással - útbaejtettünk Tarcalon a Kovács-pincét, mielőtt visszamentünk volna Nyíregyházára.
Boobaa, 2006-03-31
A srácok éppen söröznek a 0.4-es stabil kiadás örömére - gondoltam, a mi kis házi "ünneplésünkről" való megemlékezést még 0.4-en ejtem meg.
Boobaa, 2006-03-29
Boobaa, 2006-03-10
Boobaa, 2006-02-10
Egyre jobban belejövök a kenyérsütésbe; most fehérborsos fehérkenyeret sütöttem, hozzá tojást. Íme a recept.
Kenyér: végy 325 ml vizet, 845 ml finomlisztet (TG BL 55 tökéletesen megfelel), 15 ml növényi olajat, 2.5 dkg élesztőt, 1 kiskanál cukrot, 1 kiskanál sót, 1 kiskanál őrölt fehérborsot. Süsd meg hosszú programon, s miután pihent egy órát, kezdj neki a köretnek.
Boobaa, 2006-01-15