Egyre jobban belejövök a kenyérsütésbe; most fehérborsos fehérkenyeret sütöttem, hozzá tojást. Íme a recept.
Kenyér: végy 325 ml vizet, 845 ml finomlisztet (TG BL 55 tökéletesen megfelel), 15 ml növényi olajat, 2.5 dkg élesztőt, 1 kiskanál cukrot, 1 kiskanál sót, 1 kiskanál őrölt fehérborsot. Süsd meg hosszú programon, s miután pihent egy órát, kezdj neki a köretnek.
Rántotta: fél kanál margarinon fél fej csíkra vágott lilahagymát futtass meg. Üss fel 2 tojást, keverd össze tejjel, reszelt sajttal, kakukkfűvel, és süsd meg. Tálaláskor szórd meg egy kis vegetával.
Míg sül a tojás, felvághatod a kenyeret; tejjel, tejeskávéval kínáld - az egész család örülni fog.