...és nem is volt olyan ördöngösség. Persze hogy ne legyen annyira triviális a dolog, egyből egy módosított receptet alkalmaztam, mert miért ne. Íme:
2 nagy gerezd fokhagymát megtisztítottam, felaprítottam és 2 evőkanálnyi forró olajon megfuttattam, majd hagytam hűlni. 2,5-3 dl cukor nélküli teát öntöttem a kenyérsütőgépbe, beletettem az olajos fokhagymát, 45 dkg Graham-lisztet, 2 teáskanál sót, 2 teáskanál cukrot és 2,5 dkg morzsolt élesztőt, és elindítottam a gyors (1 óra 40 perces) programon, közepesen barnára állítva. (Eredeti forrás: Gabula András - Halmos Monika: Mindennapi kenyerünk, 22. o.)
Magam sem hittem volna, de elsőre sikerült, és nagyon finom, barna jellegű kenyeret kaptam, amihez azon melegében csak szobahőmérsékletű tejet ittam ebédre - délután négykor...