Negyedik kecskeméti Drupal használói találkozó (KDUG#4)

Boobaa küldte be 2009. 11. 09., hétfő, 09:20 időpontban

Pénteken az immár szokásosnak mondható helyszínen gyűltünk össze, ahol a Tankcsapda-koncert mellett megpróbáltuk az előadásokat is meghallgatni. Az eseményről videófelvétel is készült, bár sajnos a legeleje és a legvége lemaradt, illetve nem fért el a 4 GB-os SD kártyára.

Elsőként Nagy Gusztáv tanított meg bennünket a SEO (keresőoptimalizálás) drupalos alapjaira (ami ugye nem keverendő össze a keresőmarketinggel, bár a kettő szorosan összefügg). Ezután én bénáztam egy sort az OpenLayers és a Drupal összeházasításával (hogyan jelenítsük meg a tartalmainkat tetszőleges, de elsősorban Google Maps térképeken) - a folyton vacakoló mobilnet viszont arra is rámutatott, milyen problémákkal szembesülhet az ember, ha külső szolgáltatástól is függővé teszi a honlapját. Harmadikként Szórád Előd osztotta meg velünk a Kecskeméten.hu néhány trükkjét.

Mindeközben igyekeztünk tanácsokkal ellátni egymást, hogyan lehetne az éppen tárgyalt webhelyeket még szebbé, jobbá, könnyebben használhatóvá és kezesebbé tenni.

Hozzászólások

vizoli (nem ellenőrzött)

2009. 11. 09., hétfő, 17:44

Köszi, hogy felraktad a videót, kicsit szűkszavú volt a jegyzetem, de így már minden megvan. Köszönöm a lelkes előadóknak a bemutatókat.

mxr576 (nem ellenőrzött)

2009. 11. 15., vasárnap, 09:52

Szép, jó és hasznos!:)
De jobban láthatóság érdekében ajánlanék egy screengrabbert!;)