KDUG #1

Boobaa küldte be 2009. 01. 24., szombat, 21:27 időpontban

Ma délután megrendezésre került az első Kecskeméti Drupal Használói Találkozó. Összesen vagy nyolcan-tízen gyűltünk össze (remélem, Guszti majd tud mondani pontosabb számot); volt, aki 100 km-t utazott, hogy részt vehessen a rendezvényen. Sajnos a házigazda valamiért nem tudott eljönni, így egyrészt mindenki új volt a KIO-ban, másrészt nélkülöznünk kellett a kivetítő használatát.

Mivel a jelenlevőket sokkal jobban érdekelte a Drupal, mint egyéb szabad szoftverek, így csak Drupalról beszélgettünk. Először Guszti tartott bevezetőknek szóló előadást a Drupalról, mint olyanról (a fóliáit pdf-ben ígérte feltenni valahová, melyek ha másnak nem, de PP-nek valószínűleg ismerősen fognak hatni). Ezt kölcsönös bemutatkozás követte, ahol mindenki elmondhatta, ki fia borja, miért jött, mivel foglalkozott eddig, valamint mit szándékozik profitálni a találkozóból. Végül két csoportra oszlottunk: a kezdők, vagy magukat annak tartók Gusztival Drupalt telepítettek, miközben rám hárult a feladat, hogy a modulprogramozásról beszélgessek azzal, akit ez jobban érdekelt.

Végül úgy összesen két és fél órányi, hasznosnak ítélt társalgás után abban maradtunk: havonta találkozni kéne, hogy még többet tanulhassunk egymástól - és bár a téma valószínűleg marad a Drupal (innen a KDUG), mindazonáltal a helyszín változhat. Nem mintha rossz lett volna a pinceklub, de személy szerint úgy vélem, beszélgetés közben egy sör azért jól esett volna többünknek is...

Készültem vinni fényképezőt is, csakhogy ebéd után "kicsit" elaludtam, így a nagy kapkodásban itthon maradt - így aztán sajnos felvétel még állóképként sem készült.

Hozzászólások