A nap új modulja: Inline Form Errors

Boobaa küldte be 2010. 03. 01., hétfő, 10:01 időpontban

Az Inline Form Errors (IFE) modul funkcionalitását régen vártam: az űrlap hibáit közvetlenül az érintett űrlapelemek felett jeleníti meg.

Beüzemelése egyszerű: az admin/settings/ife oldalon ki kell választani, hogy az űrlap tetején milyen üzenet jelenjen meg (Drupal alapértelmezett: minden üzenet; egyetlen, beállítható szövegű általános üzenet; semmi), és meg kell adni a kezelni szándékozott űrlap azonosítóját.

Három apróbb észrevételem van csak.

  1. A drupal.orgról letölthető 1.1-beta1 verzió hibás, nem lehet vele új űrlapazonosítót felvinni. A githubon már javították ezt, bár még nincs belőle új kiadás a drupal.orgon. (Gyerünk, drupal.org, tessék váltani végre valami tisztességes VCS-re!)
  2. Az általános hibaüzenet közönséges drupal változóként tárolódik, így az ilyenkor megszokott módon fordítható (a settings.php fájlban a $conf['i18n_variables'] tömbhöz hozzá kell csapni az ife_general_message értéket). Csakhogy a fent említett IFE beállító űrlap nem a <a href="http://api.drupal.org/api/function/system_settings_form">system_settings_form()</a> függvénnyel jelenik meg, így nincs visszajelzés ezen változó fordítható voltáról - ennek ellenére viszont a dolog működik.
  3. Ezen általános hibaüzenet űrlapelemének alapértelmezett értékét hibásan állítja be a modul az űrlap megjelenítésekor, így a dolgok pillanatnyi állása szerint nem lehetséges Javítsd az összes hibát.<br />(Vagy küldj rengeteg csokit.) jellegű üzenetek mentése - mindazáltal a javítás már úton van.

(Eredetileg „A hét modulja” előtaggal akartam kezdeni a címet, de annyi szép, jó új modul jelenik meg, hogy ez túlzásnak tűnt. No meg ki tudja, talán még heti gyakoriságnál sűrűbben is tudok időt szakítani egy-egy új modul vázlatos bemutatására...)

Hozzászólások