Szabad Szoftver Konferencia, Szeged

Boobaa küldte be 2009. 10. 03., szombat, 11:03 időpontban

Tegnap Szegeden jártam a Szabad Szoftver Konferencián. Utoljára vagy két éve volt, hogy el tudtam menni - ahhoz képest hatalmas előrelépés volt több területen is.

A helyszín a Tanulmányi és Információs Központ volt, amely nem csak normálisan használható (bár rejtett SSID-jú) wifivel és akár több, párhuzamosan folyó előadás tartására alkalmas térrel rendelkezik, hanem sokkal több jó megjelenésű lány is akadt, mint egy eldugott épület mélyén levő, csak kockák által látogatott helyen.

A program a hagyományos, megszokott volt: aki él és mozog, jártatta a száját, kisebb-nagyobb érdeklődés mellett. Nem mindegyik előadó volt jó előadó, de vagy három-négy előadásra magam is beültem, amit nem bántam még - bár számomra a nap legnagyobb haszna nem az előadásokban, hanem a kapcsolatépítésben és -ápolásban mutatkozott meg.

Összességében nem bántam meg, hogy elmentem - s nemcsak az ötperces Frugalware-bemutató előadásom miatt kaptam egy pólót meg egy gravírozott lézermutatós tollat, hanem a végén a nap folyamán fel nem vásárolt relikviák kisorsolásán is nyertem egy tollat - amit aztán egyből tovább is ajándékoztam. Legvégül pedig a Pronovixtól még egy sört is kaptam.