Voksolásra buzdít a református egyház

Boobaa küldte be 2006. 02. 01., szerda, 21:14 időpontban

Nem egy olyan ismerősöm van, akinek zsigeri reflexei vannak minden ellen, ami bármilyen egyházhoz köthető. (Igazából csak sajnálni tudom őket, de most nem ezért ragadtam billentyűzetet.) Ugyanez a mondat elmondható "egyház" helyett "választás" szöveggel.
Hogy akkor mi késztet írásra? Egyetlen mondat az origo cikkéből: "Húsvét az országgyűlési képviselő-választás két fordulója között lesz."

Komolyan, ez vagy vicces, vagy szánalmas. Idén a húsvétot a választáshoz igazítják, vagy mifene? Hitem szerint a választás... khm... kisebb dolog a húsvétnál - arról nem is beszélve, hogy húsvétot majd' kétezer éve ünneplünk, mindig a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnapon. Tehát a fenti mondat helyesen: "Az országgyűlési képviselő-választás első fordulója virágvasárnap, második fordulója pedig húsvétvasárnap után egy héttel lesz."

De hogy ezt miért pont így találta ki Sólyom "tegyük-a-lokátort-a-Zengőről-a-Tubesre,-közelebb-Pécshez" László ügyeletes köztársasági elnök úr, azt már végképp nem tudom...