SDG

Mit kaptam Pista bácsin keresztül?

Boobaa küldte be 2015. 01. 12., hétfő, 09:02 időpontban

(Re: Elhunyt Nagy István, Pista bácsi búcsúztatója)

A legtöbben talán úgy értik elsőre ezt a kérdést: mit kaptam Pista bácsitól?

Nos, mi kaptunk egy szekrénysort meg egy kanapét: mikor Nagykőrösről elköltöztek, nem akarták/nem tudták vinni magukkal – nekünk pedig akkortájt készítette az Úr-Isten a lakóhelyünket, ahol ezek a kézzelfogható emlékek is megtalálták a helyüket.

Generációváltás van

Boobaa küldte be 2012. 06. 11., hétfő, 09:41 időpontban

Tegnap a nagykőrösi református gyülekezet presbitériumának gerince a már régóta tervezett csendesnapját tartotta a Pálfája Oktatóközpontban, melynek központi eleme a presbiterségről, presbiteri szolgálatról, gyülekezetünk megújulásáról szóló nyílt eszmecsere volt. A vitaindítót Dr. Nagy István tartotta – alább a bennem személyesen lecsapódott gondolatok.

János Isten testet öltéséről, testtélételéről

Tegnap a teremtésről írtam, ma folytatom ott, ahol abbahagytam: következzen a testetöltés, a testtélétel – ahogy a Jn 1,14-28-ban olvassuk.

Boobaa 2011. 06. 23., csütörtök, 05:30
János a teremtésünkről

A Bibliaolvasó kalauz szerint tegnapelőtt ismét olvasni kezdett János evangéliumának elejéről többé-kevésbé joggal mondják sokszor, hogy nehéz megérteni. Hadd mondjam el, én hogyan értem most – menjünk szép sorjában, néha szavak szerint: az legalább követhető!

Boobaa 2011. 06. 22., szerda, 06:29